måndag 5 september 2016

Ta reda på mer om författaren

Idag vill jag att ni först jobbar vidare med orden i inlägget från igår och sedan tar reda på lite mer om romanens författare, Arkan Asaad, och skriver lite information om honom här på bloggen. Kom ihåg att ange exakta källor och att skriva med egna ord, inte kopiera något.


Efter det kan ni fundera på de här frågorna, men de behöver ni inte skriva något om, om ni inte vill. Ni kommer kanske att få dela med er av dem muntligt senare. Frågorna är kopplade till bokens tema och är en del i förförståelsen inför läsningen:


* Vilka händelser i ditt liv har påverkat dig mycket?
* Vilka personer har varit viktiga för dig?
* Har du någon gång blivit sviken av någon som stått dig nära? Hur påverkade det dig?
* Vad hände efteråt mellan er?
* Kunde du förlåta hen? Hur?


/Sofia

35 kommentarer:

  1. Ayman32

    Arkan Asaad föddes 1980 i norra Irak.
    Han kom till Sverige 1983 när han var 3 år. Han blev en svensk mästare i taekwondo och arbetade med radioprogram.
    Han skrev romaner t.ex. Stjärnlösa nätter som publicerades 2011.

    källor:http://www.arkanasaad.se/om-arkan-asaad.html

    SvaraRadera
  2. Arkan asaad föddes 1980 i den kurdiskan område i Irak. Han och hans familj kom till Sverige 1983. Han har växt upp i Eskilstuna och när han fyllde 19 år då flyttade han till Stockholm för att skapa sin dröm. Han blev en svensk mästare på taekwondo. Den första romanen som han har skrivit är STJÄRNLÖSA NÄTTER.

    SvaraRadera
    Svar
    1. http://www.arkanasaad.se/om-arkan-asaad.html

      Radera
    2. Arkan Asaad är en svensk författare som var föddes 1980 i Kurdistan. Hans familj flyttade till Sverige när han var 3år gammal. Assad är svensk mästare i taekvando och har fjärde svarta bältet. Dessutom gick han i Stockholms filmskola och arbetat med radio P1, P2. Arkan Asaad skrev en bok Stjärnlösa nätter som publiserad 2011. Olena

      Radera
  3. Oj!Förlåt!Jag skrev och skickade med fel plats för att svara på Alli kommentar. Olena

    SvaraRadera
  4. Ayman32
    länken till första kapitlet i "stjärnlösa nätter"

    http://www.bokus.com/bok/9789113035659/stjarnlosa-natter-en-berattelse-om-karlek-svek-och-ratten-att-valja-sitt-liv/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ayman
      Jag försökte öppna denna länk men det fungerade inte med mig.

      Radera
  5. Arkan Asaad är en svensk författare som var föddes 1980 i Kurdistan. Hans familj flyttade till Sverige när han var 3år gammal. Assad är svensk mästare i taekvando och har fjärde svarta bältet. Dessutom gick han i Stockholms filmskola och arbetat med radio P1, P2. Arkan Asaad skrev en bok Stjärnlösa nätter som publiserade 2011. Olena
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Arkan_Asaad

    SvaraRadera
  6. Arkan Asaad föddes 1980 i Kurdistan i norra Irak. Han är en författare. Han och hans familj kom till Sverige, när han var tre år. Han växte upp i Eskilstuna. Sen flyttade han till Stockholm när han blev 19 år. Han blev en svensk mäster i taekwondo. Han har arbetat med radioprogram. Stjärnlösa nätter är den första romanen, som han skrev.

    http://www.arkanasaad.se/om-arkan-asaad.html

    SvaraRadera
  7. Azeb
    Arkan Asaad föddes 1980 i Kurdistan i norra Irak. Han är en författare. Han och hans familj kom till Sverige, när han var tre år. Han växte upp i Eskilstuna. Sen flyttade han till Stockholm när han blev 19 år. Han blev en svensk mäster i taekwondo. Han har arbetat med radioprogram. Stjärnlösa nätter är den första romanen, som han skrev.

    http://www.arkanasaad.se/om-arkan-asaad.html

    SvaraRadera
  8. Arkan Asaad föddes i den kurdiska Irak 1980. Han kom till Sverige med sin familj under kriget mellan Irak och Iran 1983. Han uppväxt i Eskilstuna tills 19-åring. Efteråt flyttade han till Stockholm för att göra verkligen sin dröm som filmregissör. Han publicerade första roman(Stjärlösa nätter) 2011. Han blev en svensk mästare på taekwondo.

    SvaraRadera
  9. http://www.arkanasaad.se/om-arkan-asaad.html

    SvaraRadera
  10. Arkan Assad som föddes 1980 i Kirkuk, kom till Sverige 1983. Han växte upp i Eskilstuna. Han drömmer att bli filmregissör. Han som har fjärde svarta bältet blev svensk mästare flera gånger. Arkans första bok berättade om en ung man som drömde att välja sin husfru. Den andra bocken som beskriver Arkans fars flykt från Irak under kriget mellan Iran och Irak ska komma snart ut.
    ----------------------------------------------------
    1. http://www.arkanasaad.se/om-arkan-asaad.html
    2. https://sv.wikipedia.org/wiki/Arkan_Asaad

    SvaraRadera
  11. Arkan Assad är en berömd svensk person. Han föddes 1980 i kirkuk som ligger i norra Irak. I Eskilstuna växte han upp och studerade i när han var 3 år gammal. När han blev 19 år gammal, flyttade han till Stockholm för att bli filmregissör.
    Han tog emot Stiftelsen Teskedsordens bok pris eftersom han skrev sin första roman som kallas Stjärnlösa nätter och publicerades 2011.
    Nu färdigställer han för en annan roman som inspireras från sin pappa. Romanen berättar om tiden under kriget mellan Iran och Irak.
    http://www.arkanasaad.se/om-arkan-asaad.html

    SvaraRadera
  12. Arkan Assad är född 1980 i den kurdiska delen av norra Irak, Kirkuk. Han kom till Sverige 1983 tillsammans med sin familj och växte upp i Eskilstuna. Assad är flerfaldig svensk mästare i Taekwondo och har fjärde svarta bältet. Han studerade i filmskola i Stockholms. Han jobbade som sänts i radioprogrammet i P3.
    Han fick Stiftelsen Teskedsordens bokpris 2011

    SvaraRadera
  13. Arkan Assad är en författare. Han födde1980 i Kirkuk ”kurdiskdelen av Irak”.
    I 1983 Under kriget mellan Iran och Irak flyttade han och sin familj till Sverige, bodde de i Eskilstuna.
    Han studerade på filmskolan i Stockholm för att bli filmregissör, hans första roman var ”stjärnlös nätter” i 2011 och fick en pris för det.
    Ahmad

    SvaraRadera
  14. Arkan Assad föddes 1980 i Kirkuk i kurdistan i norra Irak. Eftersom det fanns krig i Irak,flyttade hans familjen till Svarige 1983.Han växte upp i Eskilstuna.Assad har det fjärde svarta bältet.I 2007 kom Arkan med i OS -uttagningsgrupp för OS i Beijing 2008.Hans första roman var "Sjärnlösa nätter" och den utgav i januari 2011Han har också studerat på Stockholms Filmskolan och arbetat med radio i P1 och P3.
    http://www.norstedts.se/forfattare/Alfabetiskt/A/Arkan-Arkee-Asaad/

    Fadwa

    SvaraRadera
  15. Arkan Asaad är en populär svensk författare och föreläsare. Han föddes i Irak . Han flyttad till Sverige 1983 med sin familj tillsammans. Han växte upp i Eskilstuna. Han är svensk mästare i taekwondo. Han har gått Stockholms filmskola och arbetade med Radioprogrammet som sänt i P3. Hans första roman, stjärnlösa nätter publicerad i 2011 och fick för sin bok ta emot stiftelsen Teakedsordens bok pris. I 2014 skrev han sin andra roman, blod rödare än rött.
    www.arkanasaad.se

    SvaraRadera
  16. Jag tänker lite på det här med källor, när jag läser vad ni har skrivit om Arkan Asaad. Några skriver att han håller på med sin andra bok nu, medan några skriver att han gav ut den 2014. Vad stämmer egentligen? Varför har det blivit skillnad i detta?

    SvaraRadera
    Svar
    1. När de skriv om Arkan det var i 2013 och vi läste den i 2016 och jag tror det är därför några skriv han gav ut den och andra skriv han håller på med andra bok nu.
      och jag tror att han gav ut den

      Nasser

      Radera
    2. Skillnaden är att alla har besökt olika källor. När man ska vara säkert att sitt svar är rätt, då man ska jämföra den källa som man har valt med dem andra källor.T.ex. några har kollat från Wikipedia och Arkanassad.se. Det därför svaren kommer bli olika. I Wikipedia kan vem som helst skriva men i arkas assads sidan det bara han som kan skriva.
      Ali

      Radera
    3. Att alla hade valt olika källor. källor kan vara rätt eller fel men man måste jämföra med andra kallor.
      Azeb

      Radera
    4. ”Blod rödare än rött” på marknaden
      Den boken kom ut därför att vi kunna hitta den boken in internet och köpa den.
      http://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?ac_used=no&search_word=arkan+asaad

      Men eleverna trodde att den boken inte klart eftersom han skrev ner på sin websida att han fortfarande arbetar med den boken.
      http://www.arkanasaad.se/om-arkan-asaad.html

      Radera
    5. http://www.arkanasaad.se/om-arkan-asaad.html
      Iden här källan skrev de om Arkan i 2013,så när man läser,tror man att det är nu.MEN på de andra källorna skrev de om Arkan efter 2014. Därför har blivit det skillnaden i detta.
      Fadwa

      Radera
    6. Jag tycker att källor behöver uppdateras
      Rawaa

      Radera
  17. Ayman32
    Jag tror att skillnaden var med källor.

    SvaraRadera
  18. Jag tror skillnaden beror på när hade de skrivit om Arkan. De som säger(han håller med sin andra bok) hade skrivit det medan han skrev sin bok.De som säger(han gav ut den 2014) var efter han hade
    färdig.

    SvaraRadera
  19. Vi berodde på en privat hemsida när jag kommenterade men han uppdaterar inte den.

    SvaraRadera
  20. Egentligen gav Arkan ut sin andra bok den 2014. Den skillnaden beror på att vi har letat efter informationen som handlar om Arkan i några få källor som inte har uppdaterat för länge sendan.

    SvaraRadera
  21. jag tycker att skillnaden mellan del av information beroende på om källan är pålitlig eller inte. jag menar att man måste välja bra källa. pålitlig källa är en källan som kommer från myndighet. opålitlig källa är en källa som kommer från privat företag.

    SvaraRadera
  22. jag tycker att skillnaden mellan del av information beroende på om källan är pålitlig eller inte. jag menar att man måste välja bra källa. pålitlig källa är en källan som kommer från myndighet. opålitlig källa är en källa som kommer från privat företag.

    SvaraRadera
  23. Arkan Asaad föddes 1980 i Irak.Han flyttade med hans familj till Sverige 1983.Asaad var elitidrottare i svenska lands laget.Han blev uttagen till OS kvalgruppen in för peking 2008.Den första Arkans roman var Stjärnlösa nätter i 2011
    http://www.arkanasaad.se/om-arkan-asaad.html
    Rawaa

    SvaraRadera
  24. Jag tycker att det är skillnad mellan information i källor. För att det ska komma att vi till överens måste vi kolla på olika källor för att väljer ett rätt svara. Olena

    SvaraRadera
  25. Jag tror att skillnaden var på källor. Alltså några har valt från hans websida och andra från Wikipedia. I alla fall måste vi vilja trovärdighet källor.

    SvaraRadera