måndag 7 september 2015

Reportage - fortsättning

Idag jobbade vi vidare med texttypen reportage och vi tittade på den här filmen:


https://www.youtube.com/watch?v=kIscsgF4oCk


Efter det fick ni göra en voto-undersökning. Ni kan se frågorna och resultatet på voto.se/reportage. Det var inte många som hade gjort läxan tills idag, då ni skulle ta med ett reportage till lektionen, men vi löste det problemet i alla fall och ni fick sitta i grupper med olika reportage och titta på strukturen. Ni hittade personbeskrivningar, matbeskrivningar och miljöbeskrivningar. Det fanns även faktarutor i vissa eller fakta som var invävd i reportaget. Ni fick också titta efter så att texten var skriven i presens.


Imorgon ska ni få börja med reportagen som ni ska skriva i grupp om vår skola. Vi tog tillsammans fram följande arbetsplatser och ni fick dela upp er på dessa. Eftersom några saknades idag, så finns inte alla med. Vi får lösa det imorgon. Ingen har valt att skriva om rektorn, men det går förstås bra att välja.

Rektor

Integration (Tina och Therese) – Mays och Lina

Expedition (Kerstin) – Sonja och Vince

Studie- och yrkesvägledning (Ulrika) – Noor, Olena

SFI – Basam, Hiba, Ghassan

Grundläggande vux – Emanuel, Amer, Mahmoud

Gymnasie vux – Danny och Razieh

VOC (Lotta och Johanna) – Hazelle, Najoua
Vi sa att det är lämpligt att börja samla information imorgon, förslagsvis från skolans hemsida http://www.kungsor.se/forskola-skola/ny-vuxenutbildning-integration-vagledning-och-arbetsmarknad/ och fundera på vilka personer som ska intervjuas och vad ni ska fråga dem. Fokus får bli "En växande skola i utveckling", eftersom vi inte kan berätta allt om skolan. Varför sa jag att den fokuseringen passar? Nu ska jag ringa till Bärgslagsbladet och fråga om de vill komma och göra ett reportage om era reportage:)
/Sofia

1 kommentar:

  1. Aaahh men! jag har inte väljat! det är en land av frihet och lag i sverige :D
    hursomhelst vi kommer att se imorgon :)

    SvaraRadera