onsdag 17 september 2014

Förändringen börjar hos den lilla människan

Oj, oj, vilken lektion det var idag! Det som jag hade tänkt att vi skulle göra blev inte riktigt så.. Dock blev det väldigt mycket mer spännande med verkligt heta diskussioner!

Vi vill ju gärna få alla att förstå att alla invandrare är helt vanliga människor och att ni inte alltid har valt att komma hit till Sverige, utan ni har gjort det för att ni blev tvingade pga krig eller andra oroligheter. Vi diskuterade vad man kan göra för att visa fler varför ni är här. Man kan kanske stå på torget och berätta för dem som är intresserade (även om det inte finns någon Hyde Park här:)), eller lära känna svenskar och sedan berätta om sitt liv för dem, kanske starta en blogg där man kan berätta mycket. Mohammad har lovat oss att han ska göra det när han blir bättre på svenska. Av hela denna diskussion hoppas jag att ni har lärt er att det är viktigt att lyssna på varandra, bemöta det som andra säger, försöka tänka positivt, att många av er har ett hål i hjärtat och att all förändring måste börja hos varje människa. Om vi alla t.ex. kämpar för att sprida så mycket kunskap och positivitet till dem i vår närhet så kan det förhoppningsvis spridas vidare och på sikt kan det skapa förändring. Kanske kan det leda till att färre personer röstar på SD!

Något annat spännande idag var att Emanuel berättade att han visste flera invandrare som röstade på SD! Vad tänker ni om det?

Här är sidan där ni kan lyssna på lätta nyheter:
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=493

7 kommentarer:

  1. Det behöver inte att du är har för att du har problem i det land eller krig. Det finns många som är har för att de tycker om att bör har eller de har bra möjlighet att skaffa jobb och att liva i frid. Vi invandrare som har ansvar på hur svenskarna tänker eftersom vi gör inget som kan visar till dom varför är vi har och jag håller med Sofia att man behöver inte Hyde Park för att man ska visan något.

    SvaraRadera
  2. De invandrare som röstar på SD är inte normal, absolut inte normala människor. det kan jag säger bara. De visar till oss att de är avund och psyka människor.

    SvaraRadera
  3. De vill säga att de som "......svenska medborgare....." vill inte att de invandare "...vi..." kommer och skada deras ".....land.....".
    De vill visa att de blir "svenska" mer än de "svenskarna själva.
    De är missnöjd av att Sverige "hjäper de översittare" och de glömde att de hade varit i samma situationen som oss.

    SvaraRadera
  4. Det var inte fel för de andra invandrarna som röstade på SD, tänker jag. Alla människor har egen tanke, men det är svårt att förklara på riktig till någon för de komma att förstå. Specialist är om man som motståndare eller tänker inte samma sak med SD. Men oroligt er inte,SD komma aldrig vinna, tro jag.

    SvaraRadera
  5. Det är inte bara pga krig eller sjukdom varför människor åker hit i Sverige. Jag har kommit i Sverige för att min mamma har gifte sig med en svenska man och hon vill att jag ska bo med henne. Hon tror att jag kan få ett bättre liv om jag kommer hit och bor i Sverige.

    Det är lite konstigt att några invandrare har röstat på SD även om de vet att SD ska skicker invandrare tillbaka till sitt hemland. Kanske de röstade till SD för de längtar att åka tillbaka i deras hemland. Jag vet inte vad de invandrare tänkte varför röstade de SD. det är de som kan svara varför gjorde de det.

    - Cheska

    SvaraRadera
  6. Vi måste erkänna att detta faktum att det finns vissa invandare har gjort dåliga saker i senaste året, det är naturligt för de allmänna person blir hata mot invandare.

    Men de visste inte om att det finns dels invandare som vi som att plugga språk och kämpa och ambitiösa!!

    Så vi måste vissa allmänna vad är en normal invandare!! Vi ansvar oss själva!!

    Rui

    SvaraRadera
  7. Sverige fortsätta att acceptera invandrare som möjligt för att hjälp som behöver hjälp. Vi som är invandrare har olika anledningar varför vi är här i Sverige. Men Sveriges regeringen ,måste tänka på invandrare som redan är här i Sverige. Jag klagar på Sveriges systemet för att det är jättesvårt att hitta jobb. Dessutom finns mycket invandrare och svenskar som är arbetslös.

    Benelda

    SvaraRadera