måndag 9 mars 2015

Presentationer

Idag körde vi igång presentationer av era faktatexter och de flesta var nervösa, men ni kämpade på väl. Vi testade ett nytt sätt att ge respons på varandras presentationer genom att svara på tre frågor efter varje presentation. Det var frågor om hur väl ni förstod, vad som var bäst och vilket tips ni ville ge. Vad tyckte ni om att ge feed-back på det här sättet? Och vad tyckte ni som fick ta emot den? Vi fick chansen att t.ex. prata om varför kroppsspråk är viktigt och hur tempot i talet påverkar lyssnarnas förståelse.

Ni fick en "lyssnarfråga" var att hålla koll på när kompisen pratade. Jag tyckte att detta fungerade mycket bättre, än när ni fick så många frågor förra veckan. Vad tyckte ni? Det är ju ett sätt att träna på att lyssna aktivt.

Tills imorgon vill jag att ni lyssnar på filmen när en undersköterska berättar om sitt yrke  (från i fredags) och svarar på frågorna. Imorgon går vi igenom svaren och efter det ska ni få göra en annan hörförståelseuppgift. Vi fortsätter sen  med fler presentationer!

Vi ses!:)
/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar