tisdag 3 mars 2015

Eget arbete med fakta och intervjuer

Idag fick vi lyssna på Bahoz, som berättade lite om sin intervju med Ulrika och Åse, som är studie- och yrkesvägledare. Vi fick veta mycket om deras olika vägar fram till sina yrken, som de har idag. De hade båda haft andra jobb tidigare, men fastnade till slut för det här yrket, som innebär att stödja och vägleda olika individer. De kommer till gruppen på fredag kl. 12.30 och berättar om arbetsmarknaden för hela gruppen, så det får ni inte missa!:) Då får vi kolla om de kan göra en tydlig och intressant presentation.

Annars har alla jobbat med sina intervjuer och faktatexter idag och jag vill att ni försöker göra klart era faktatexter den här veckan. Tänk på att använda frågorna som ligger här på bloggen, för att kunna få ihop en hel sida i storlek 12. Glöm inte rubrik och att ha flera källor! Imorgon presenterar Najoua sin faktatext och ni andra får vara beredda att presentera fr.o.m. måndag nästa vecka. På Fronter lägger jag bedömningsformuläret som vi använder och kolla gärna på det, så att ni vet vad som är viktigt att tänka på.

Fortsätt att jobba med intervjuerna, så att ni bokar en tid med den som ni ska intervjua. Ni behöver inte presentera faktan och intervjun samtidigt, utan det är viktigt att träna på intervjun extra mycket innan ni spelar upp den!

Imorgon kommer Liselotte till er!
/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar