torsdag 20 oktober 2016

Sommarprat


Sommarprat av Arkan Asaad

Idag ska vi lyssna på ett radioprogram där författaren Arkan Asaad berättar om sitt liv. Han gör det i ett program som heter Sommar i P1, som är ett program där kända och mindre kända personer medverkar och berätta om valda delar av sitt liv under ungefär en timme. De spelar också låtar, som betyder något speciellt för dem. Här är adressen till Arkan Asaads program:


 

Ett sommarprat om dig

Ni kan lyssna på programmet flera gånger hemma sen och också lyssna på andra sommarpratare för att få inspiration och idéer. Under v. 44 ska ni själva planera ett eget sommarprat om er själva på ungefär 15 minuter, inklusive uppspelning av en betydande låt.

Tänk ut något i ditt liv som du skulle vilja dela med dig av, något som vi andra skulle vilja lyssna på, något som gör att vi inte byter kanal.J Hur kan du fånga oss?

Alla ska vara så gott som klara och vara väl förberedda när ni kommer tillbaka måndagen den 7 november. På det passet kollar vi av hur det har gått och ni har möjlighet att ställa frågor. Vi börjar sedan på tisdagen den 8 november med de första sommarpratarna eller vinterpratarna rättare sagt. J

 
/Sofia och Liselotte

5 kommentarer:

  1. Vecka 45 kommer vi att ha det väldigt spännande. Det är ett bra sätt så att vi lär känna varandra mera.

    SvaraRadera
  2. Jag tror också att det kommer bli såååå kul och spännande att lyssna till allas berättelser!! Det blir första gången som vi testar något liknande!:)

    SvaraRadera
  3. Ayman32

    Sammanfatta ur Arkan Alasaads sommar prat i P1

    Arkan på ett sjukhus gråtande inför sin pappa som har en svår situation. Arkan vill inte gifta sig med sin kusin, men han ska göra det för sin pappas skull.

    Arkans far vill inte giftabort honom med Amina i början, men Arkans släktingar pressade honom, så att han inte kunde säga nej mot deras vilja. Det gör Arkan arg på sin fader och sina släktingar att de sviker och vill bortgifta honom med sin kusin.

    När Arkan är 3 år, kastar sin fader honom till havet, för att Arkan ska lära sig att kämpa i livet. Arkans far blir stolt över Arkan, därför att han inte gråter, fast han inte kan simma.

    När han går till årskurs3 till 5 är Arkans liv bra. Han är lättad och har inget bekymmer.

    I sin andra skola träffar han nya elever och försöker sitta inte med sina barndomsvänner för de är mobbad av Arkans nya vänner. Till slut hjälper Arkan sina barndomsvänner och sina nya vänner att komma närmare till varandra.

    När Arkan blir 15, skiljer sig Arkans far och mor. Arkan väljer att bryta kontakt med sin mamma och att leva hos sin pappa. Livet är inte bra längre för Arkan, så han börjar träna taekwondo som han blir duktig på.

    Svåraste saken i Arkans liv är att vara bortgift med sin kusin. Det gör honom så ledsen och desperat. Han åker in i en vägg när han kör 130 kilometer per timme, för att han försöker ta sitt liv. Två veckor efter krocken ringer Arkans fader till Arkan, men inte för att trösta, utan för att säga att Arkan är död för honom och att Arkan måste betala 150000 kr till sin frus föräldrar på grund av skilsmässa mellan Arkan och sin fru.

    Efter samtalet tänker han på sin mamma som han inte har haft kontakt med på 10 år och ringer henne. När de träffas, gör längtan att Arkans mamma kramar sin son hårt i nästan 10 minuter.

    Ett och ett halvt år senare ringer Arkans far till Arkan och säger att han vill träffa sin son.

    I slutet säger Arkan ungefär att det inte är försent att parta och säga förlåt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ayman32

      Jag har utvecklat min text tack vare Sofias hjälp.

      Radera