fredag 21 oktober 2016

Instruktionen för faktatext delkurs 3

Här finns instruktionen inför skrivuppgiften på tisdag och även för presentationen (samma som ni har fått på papper):




DK 3


Instruktion inför skrivning och presentation av faktatext


Du ska på tisdag skriva en faktatext om en känd svensk person. Du får själv välja vilken person och du har nu några dagar till att tänka och förbereda dig inför detta. Du ska skriva texten (ca. ½ sida på datorn i storlek 12) på plats här i skolan under max 3 timmar. Det ska även finnas med en passande bild i din text.


Du ska använda minst en källa på svenska, som du har kontrollerat och kan lita på!


Innan skrivtillfället, så ska du bestämma vilken person du ska skriva om och hitta källa/källor som du ska använda. Läs om din person hemma och välj ut vad du ska skriva om personen.


Senast på måndagen lämnar du in vilken person, som du har valt och vilken/vilka källor du ska använda. Skriv det på bloggen som en kommentar!


Under skrivtillfället på tisdagen ska du skriva fakta om din person och informationen från webbsidan/webbsidorna ska du göra om till ditt eget språk. Tänk ungefär som att du ska återberätta samma information för någon som inte vet något om den här personen. Du behöver hitta synonymer och ändra om i meningarna, gärna så att språket i din text blir lättare att förstå än språket på webbsidan.


På torsdagen ska du berätta om/presentera din person för resten av gruppen. Den presentationen ska vara max 5 minuter och ha en passande inledning, ett innehåll och en avslutning. Du kanske inte hinner berätta allt om din person på bara 5 minuter, så här måste du kanske sortera bort vissa delar. Planera din presentation hemma och titta gärna på följande länkar:






Lycka till!


/Sofia och Liselotte J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar