fredag 21 oktober 2016

Instruktionen för faktatext delkurs 2

Här finns informationen inför skrivuppgiften på tisdag för delkurs 2 och även för presentationen(samma som ni också har fått på papper):




DK 2


Instruktion inför skrivning och presentation av faktatext


Du ska på tisdag skriva en faktatext om ett av dessa vanliga djur i Sverige, vildsvin eller rödräv, och du har nu några dagar till att förbereda dig inför detta. Du ska skriva texten (ca. ½ sida på datorn i storlek 12) på plats här i skolan under max 3 timmar. Det ska även finnas med en passande bild i din text. Du ska använda minst en av dessa källor:


Om du skriver om vildsvin:






 


Om du skriver om rödräv:






 


Innan skrivtillfället, så kan du läsa en del av informationen om djuret hemma och planera lite vad du ska välja att skriva om.


Under skrivtillfället på tisdagen ska du skriva fakta om ditt djur och informationen från webbsidan/webbsidorna ska du göra om till ditt eget språk. Tänk ungefär som att du ska återberätta samma information för en person som inte vet något om det här djuret. Du behöver hitta synonymer och ändra om i meningarna, gärna så att språket i din text blir lättare att förstå än språket på webbsidan.


På torsdagen ska du berätta om/presentera ditt djur för resten av gruppen. Den presentationen ska vara max 5 minuter och ha en passande inledning, ett innehåll och en avslutning. Du kanske inte hinner berätta allt om ditt djur på bara 5 minuter, så här måste du kanske sortera bort vissa delar. Planera din presentation hemma och titta gärna på följande länkar:






 


Lycka till!


/Sofia och Liselotte J


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar