måndag 26 januari 2015

Presentationer av noveller

I fredags fick några av er berätta om novellen som ni hade läst. En av dem var Ängslyckan, som Najoua och Zivar hade jobbat med. Den utspelade sig förr i tiden och temat i den var orättvisa. Vi fick då tillfälle att diskutera det ämnet lite. Vad betyder det att vara rättvis mot sina barn? Är det alltid att dela exakt lika? Skriv och berätta vad ni tycker här på bloggen!

Noi och Suhailah berättade om den unga mannen Kim, som hade kommit från Sydkorea till Eskilstuna. Där hade han mycket svårt att lära sig svenska, eftersom han aldrig träffade några svenskar. Istället fick han lite språkliga kunskaper i bl.a. grekiska, eftersom det var ett av de språken som han hade runtomkring sig. Kim verkade inte riktigt ha viljan att lära sig svenska. Vad säger ni om det? Hur viktigt är motivationen, när man ska lära sig ett språk?

Idag, måndag, fortsätter vi med er andra som ska presentera de noveller som ni har läst. Det blir spännande!:) Fortsätt också att fundera och planera hur er egna novell, som ni ska skriva senare, ska se ut. Om ni inte har planeringspapperet, så ligger det på Fronter.
/Sofia:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar