måndag 26 januari 2015

Kärlek, mopeder, dödsdömda och vackra naturbeskrivningar

Idag fick vi fyra noveller presenterade för oss, en om det äldre paret som fann varandra i senare delen av livet, en om en farmors relation till sitt barnbarn, en om en brottsling som rymde från fängelset och en om den arga killen som nästan hamnade i en mopedolycka pga sin okontrollerbara ilska. Det var mycket intressant att lyssna på er och det var flera områden som vi kunde diskutera efteråt, bl.a. barnuppfostran och hur man kan få trygga barn som tror på sig själva och om man kan bli kär på ålderdomshemmet.

Vad tänker ni om barn? Vad är viktigast i en förälders relation till dem?

Imorgon fortsätter vi med den sista novellen och efter det tänkte jag att vi gör en hörförståelse. Vi ses då!:)
/Sofia

6 kommentarer:

  1. Stödja barnet yttrandet och när barnet gör misstag de måste visa honom att han har fel på ett övertygande sätt, genom att diskutera saker tillsammans.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller med dig Hiba! Att prata med sina barn är så viktigt!

      Radera
  2. Jag tror att föräldrarna måste förklara anledningen till barn för att förhindra vissa något eller låta annan sak, och varför, och allt detta till förmån för barnen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag förstår inte riktigt den här delen: "för att förhindra vissa något eller låta annan sak," Kan du försöka förklara på ett annat sätt?

      Radera
    2. För att barnen ska kunna veta vad är rätt och vad är fel.

      Radera
  3. Men med barnets väldigt bestämde period, är det helt annat. när de är 3 årings barn, vissa barnet börjar när de är 2.5 år, förstår de vardags ting som är vuxen.
    De gör fel för att dom vet det är fel som vuxen har berättat, men dom vill i alla fall att prova sig själv vad som händer när de gör det.

    Vad skulle ni göra då? Är ni acceptera de att testa lite grann eller är ni irritera för det du önskar så blir det inte bra?

    SvaraRadera