onsdag 13 september 2017

Träning på att koppla ihop dikt och bild

Ni tränade i par på att koppla ihop dikten "Som hon går" med en bild:

Se hur kärleken går.
Se hur hon snubblar.
River sig i snåren.
Stannar, ser sig om.

Det är för sent att ropa.
Hon kan inte höra.
Det är för sent att hejda.
Hon går som hon går.

Solveig von Schultz

Ni valde mellan de här bilderna:






Tänk på att försöka förklara kopplingarna så tydliga som möjligt. Vad händer i dikten? Vad händer på bilden? Hur tänker personen/personerna på bilden? Vad tror du har hänt? Vad tror du kommer att hända?

Imorgon skriver ni en liknande enskild uppgift och då kan ni få 30 minuter extra.

Liselotte


2 kommentarer:

  1. Våra tankar om bilden ”Lilla flicka som går” och dikten ”Som hon går”


    Dikten handlar om en persons livet. "Se hur hon snubblar. River sig i snåren " är en del av texten och det används för att visa livet blir inte lätt att leva utan problem. Vi människor möter flera överraskningar under livet. Det kan vara positiva och negativa och man försöker lösa problemet. Tiden spelar en stor roll mäniskan livet. "Det är för sent att ropa. Hon kan inte höra" betyder att tiden går så snabbt och man kan inte bromsa den eftersom den är livets regel.


    På bilden tänker vi att vi ser en lilla flicka som går grön yta och vänder sig inte bakåt. Samtidigt visar det att livet går vidare. Bilden finns också många buskar, små träd och gula blommor. Lilla flicka skulle kunna symbolisera att en persons livet som börjar starta livet. Buskar, små träd och blommor kan vara önskningar och små problem som man ska träffa i framtiden.


    Både bilden och texten har något gemensamt, för att bilden visar att livet inte är så lätt. I frmtiden kan man möta flera problemet och just det här handlar också texten om.



    Heba Ashkar, Zivar Heydarova

    SvaraRadera
  2. Våra tankar om bilden och dikter” Som hon går ”
    Dikten handlar om en chock som händer med en tjej när hennes älsklig lämnar henne när han skriver ”se hur kärleken går”. Den texten beskriver hur livet går med henne och vilka svårigheter som står i sin väg när han skriver” Se hur hon snubblar” och ”River sig i snåren”. Den andra stycke av dikten visar att någon försöker trösta henne men det är försent eftersom hon går lång borta så kan han inte nå henne när diktare skriver ” Det är för sent att ropa” och ” Hon kan inte höra”
    Vi tycker att den här bilden som visar i att det finns en tjej som bär en röd stor väska med hennes viktiga saker och går på oländig skog utan ingen blick tillbaka. Det skulle betyda att hon lämnar sitt liv och flyttar till ett annat liv med annan väg.
    Både dikten och bilden har något genonsam för att dikten visar hur livet går med en person efter den personen förlorar något som kan betyda allt för honom och det handlar också bilden om.

    Samer , Mahmoud

    SvaraRadera