måndag 24 augusti 2015

Notisexperter :)

Jag avslutade lektionen med att säga, att "nu är det ingen som inte kan skriva en notis" och det känns verkligen så. Ni fick jobba i par med artikeln om tjuvarna i Degerbo och vi redde först ut svaren på notisfrågorna. Vi har också pratat mycket om vad ett formellt språk är, t.ex. verbfomer med -s som kallas för passiv form. Ni kan se en liten film om det här, som vi också kommer att se imorgon, när vi jobbar vidare med nyhetsartiklar:


https://www.youtube.com/watch?v=TE5lLb3yLM8


 Så här blev resultatet av gruppernas notiser:




Tjuvar fastlåsta i garaget
Degerbo: 28 december var det inbott i en villa på natten. En familj upptäckte att två tjuvar hade tagit värdesaker för över 50 000 kr. Tjuvarna var fastlåsta i garaget för att dörren gått i baklås. Värdesakerna finns kvar i garaget och polisen har tagit tjuvarna till häktet.


 Brott i Degerbo
Uppsala: Igår blev det inbott hos en familj, när de var på semester. Det var över 50 000 kr i värdesaker som hade stulits, men tjuvarna var kvar i garaget, eftersom dörren hade gått i baklås. Tjuvarna är nu i häktet. Polisen säger att det har varit flera inbrott i Degerbo den senaste tiden och misstänker att tjuvarna ligger bakom de brotten.


 Misslyckat inbrott
Degerbo: Den 28 december var familjen Molavi på semester och hade inbrott i sin villa. Två tjuvar tog över 50 000 kr i värdesaker och polisen hittade tjuvarna och värdesakerna i garaget. Polisen sa att det var flera inbrott i området. Nu är tjuvarna i häktet.


 
Julöverraskning


I Degerbo i norra Uppsala hade en familj inbrott, när de kom från semestern den 28 december. Familjen upptäckte att värdesaker för över 50 000 kr saknades. De tog tjuvar i garaget på bar gärning. Polisen har börjat förundersökning mot tjuvarna.


 
Inbrott utanför Uppsala
Degerbo: Polisen fick larm om ett inbrott i en villa den 28 december, när en familj kom tillbaka från julsemester. Familjen upptäckte att deras värdesaker var stulna. Tjuvarna hittades i garaget av villans ägare och nu är de anhållna i häktet i väntan på åtal om flera inbrott som påverkat Degerbo under den senaste tiden.


 
Inbrott misslyckas
Degerbo: Den 28 december kom familjen Molavi från sin julsemester och upptäckte inbrott i sitt hus och stulna värdesaker för över 50 000 kr. Dörren hade gått i baklås och tjuvarna hade fångats i garaget. De sitter i häktet nu.


 
Inbrott gick fel


Degerbo: Igår kväll när familjen Molavi kom hem upptäckte de att det hade varit inbrott. Värdesaker var borta för över 50 000 kr. Tjuvarna hittades i garaget. Familjen återfick sina värdesaker och de två tjuvarna är nu anhållna.

Vi ses imorgon!
/Sofia


 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar