tisdag 18 augusti 2015

Gruppnotiser om elefanten



Nu har vi fixat lite med alla gruppers notiser, så nu ser de ut så här:
BILEN BLEV EN STOL
Nairobi: Igår när en manlig besökare från Tyskland körde genom ett zoo utanför Nairobi i Afrika, valde han en förbjuden väg och körde in under en elefant. Bilen blev krossad, men elefanten och besökaren blev inte skadade.
 Elefant attackerade bil
Nairobis Naturreservat:
Förra helgen attackerade en stor elefant en turistbil med två personer i och de blev allvarligt skadade. Elefanten attackerade bilen, eftersom den fick stor panik när den träffades av ett skott av en tjuvskytt. Ett vittne ringde till Naturreservatets personal som i sin tur flög till platsen med helikopter och förde de skadade till sjukhuset. Dessutom fick elefanten
hjälp av annan personal.
 Elefant på bröllopsresa
Phuket:
Förra måndagen skadades två människor i södra Thailand på vägen till en stor skog. En arg elefant, som hade flytt från en djurpark, anföll parets bil under deras bröllopsresa och satte sig på framdelen på bilen. De två personerna fick hjälp att komma ut ur bilen. De skadade åkte till sjukhus när ambulanser och polisbilar hade kommit till olycksplatsen.
Elefant i trafik
Södra Thailand:
En 25-årig man skadades av en elefant i början av veckan, när han var i sin bil på en semesterresa i södra Thailand. Eftersom det var dimma, såg inte mannen elefanten på vägen. Mannen fördes till sjukhuset, men utan allvarliga skador.

 
Bilolycka med elefant
Johannesburg: I lördags morse krockade en manlig turist med en elefant. Polisen bekräftade att mannen körde med hög hastighet, eftersom han körde in under elefanten. Varken mannen eller elefanten skadades. Mannen fick promenera 25 km tillbaka till hotellet. Bilen fick skrotas.

16 kommentarer:

  1. Björn undsättning

    I förra helgen när en Björn klättrade upp i ett träd i Seattle stad i norra USA.
    Eftersom en man såg björnen i trädet, ringde han polisen och naturrserveratetspersonal. Som hjälpte björnen med bedövnings spruta och efter några minuter ramlade han på madrass och körde honom till djurparken.
    Amer, Emanuel , Mahmoud

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt jobbat! Tänk bara på att björn skrivs med liten bokstav, ta bort när i första meningen och punkten efter den andra meningen! Det är lite otydligt vem som körde björnen.

      Radera
    2. I förra helgen när en björn klättrade upp i ett träd i Seattle stad i norra USA.
      Eftersom en man såg björnen i trädet, ringde han polisen och naturrserveratetspersonal som hjälpte björnen med bedövnings spruta och efter några minuter ramlade han på madrass och körde de honom till djurparken.

      Radera
    3. I förra helgen när en björn klättrade upp i ett träd i Seattle stad i norra USA.
      Eftersom en man såg björnen i trädet, ringde han polisen och naturrserveratetspersonal som hjälpte björnen med bedövnings spruta och efter några minuter ramlade han på madrass och körde de honom till djurparken.

      Radera
    4. Tänk på att man skriver: Förra helgen klättrade en björn upp... och "ramlade han ner på en madrass och de körde..." Men vilka körde björnen till djurparken? Lite otydligt! Jag antar att det är naturreservatets personal.

      Radera
  2. Saft på Ryggen
    Florida: Förra lördagen vann Miami Beach lag hemma i en amerikanskfotbollsfinal mot New Jersey.
    spelarna kastade en safttunna på tränarens rygg som brukligt när alla amerikanska fotbollslagen vinnar. trotts att tränaren blev blöt var han överlycklig.

    Ghassan och Bassam

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra jobbat killar! Tänk på att det måste vara stor bokstav efter punkt och obestämd form på fotbollslag i sista meningen. Ta även bort punkten efter vinner.

      Radera
  3. Tävling i fysik
    Uppsala: Uppsala universitet organiserade en tävling i fysik för alla universiter i Sverige. Igår fick vinnande lag från Stockholms universitet pris för det bästa projektet. Priset var att eleverna skulle studera i 2år på Harvard universitet i USA.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra tjejer! Det heter ett universitet och även flera universitet.

      Radera
  4. Kungen på skidstadio

    Kiruna: Igår på eftermiddag invigde Sveriges kung skidstadio i norra Sverige.
    Samtidigt ville han uppleva känslan när någon får första rang.
    Alla svenskarna var nöjda med öppnandet av skidlekplats.

    Najoua - Mays

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för att ni skrev notisen här och fint jobbat idag! Tänk bara på att man måste säg på eftermiddagen och att vi inte kan kalla platsen för en lekplats utan det är en tränings- och tävlingsplats. En lekplats är ju t.ex. Pinnparken här i Kungsör.

      Radera
    2. Tack för dina tips.
      Vi kommer och göra som du säger!:)

      Mays

      Radera
  5. Drog missbrukare fick stroke

    Göteborg; igår på eftermiddagen på parkgatan fick en 20 åring man en hjärnblödning, eftersom han hade tagit en överdos. Folket på vägen ringde 112 och gav honom första hjälpen, men tyvärr överlevde han inte.

    Danny
    Razieh
    Vince

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt! Kort och tydligt! Tänk bara på att drogmissbrukare är ett ord, Parkgatan skrivs med stor bokstav och att det blir en 20-årig man (eftersom ni har substantivet man efter), utan man blir det en 20-åring.

      Radera
  6. Nytt liv börjar
    På måndagen i Kungsör vårdcentralen firade personalen födelsedagen med 65 åringen doktor Eva Mendez. All personallen jobbade tillsammans sista dagen för att tack Eva Memdez,eftersam hon ska gå i pinsion.


    Olena Sonja

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra jobbat! Det är bra att skriva platsen först, alltså Kungsör: Ni behöver också skriva 65-åriga doktorn... eller 65-åringen Eva Mendez. All personal (alltså obestämd form) och att tacka (infinitiv efter att). Tänk på stavning på eftersom och pension.

      Radera