måndag 12 oktober 2015

Kapitel 5 - sammanfattning

Vi pratade lite snabbt om vad som hände i kapitel 4 och vad Gretel och Bruno såg genom fönstret. Efter det fick ni sätta er i smågrupper och hjälpas åt att sammanfatta kapitel 5. Det var ju lite svårt, eftersom det var väldigt många av er som INTE hade läst. Det är inte okej och det gör att lektionen fungerar väldigt dåligt. Ni får svårt att hänga med och dessutom missar ni ett tillfälle att visa vad ni kan. BRA jobbat av er som hade läst kapitlet! Ni gjorde ett fint jobb i grupperna!


När man sammanfattar här, så sa jag att ni skulle fokusera på det viktiga i handlingen och tänka "vad behöver vi berätta i det här kapitlet, för att kunna förstå nästa kapitel". Så även om kapitlet var många sidor, kan det räcka med bara några meningar för att sammanfatta det. Ni fick hjälpas åt att skriva sammanfattningen och dessa börjar vi lektionen imorgon med och då får ni läsa upp dem för de andra.


Annars ska vi jobba med personbeskrivningar imorgon och ni kan fundera på vad man kan berätta om en person. Skriv gärna era tankar om det här på bloggen!


Kom ihåg att hålla igång läsningen, så att ni är klara med kapitel 6 och 7 tills på torsdag. Läs tillsammans med någon om ni vill, det kanske är lättare. Stanna kvar på skolan och få läsningen gjord här! Det kan också fungera bättre! Skärp er nu! Visa att ni vill utveckla ert språk och jobba på! OBS! Ni som gör det ni ska, behöver absolut inte ta åt er!


Vi ses imorgon!
/Sofia :)

2 kommentarer:

  1. Man kan beskriva om hur person ser ut , lång eller kort, fet eller mager, tonen i hans röst och hans röst är möjligt att känna sin styrka och sin maktposition.
    Vi kan känna en person genom att beskriva hans kläder också.

    SvaraRadera