tisdag 14 april 2015

Kärleken

Innan vi kom igång med vårt kärlekstema, så fick ni förbereda er för elevrådet imorgon. Ni hade flera förslag på förbättringar för vår skola och vi drog lott om vilka som skulle representera gruv. Det blev Zivar och Suhailah, så ni måste berätta sen hur det gick och vad ni diskuterade.

Ni jobbade sen med några frågor till blogg-texten i smågrupper och fick sedan berätta vad ni kommit fram till. Efter det kollade vi igenom alla texter som vi har läst i vårt tema och det var novellen om det äldre paret, kapitlet från en roman om pojken och flickan som ses på bryggan, faktatexten om hur hjärnan fungerar när man är kär i någon, tidningsartikeln om en man som cyklar från Indien till Sverige för kärlekens skull och vi tittade också på den tokiga bilden . Alla texter är kopplade till kärlek på något sätt.

Den stora uppgiften idag var annars att prata om kärlek utifrån några frågor. Jag spelade in er på "den lilla apparaten"  och på något sätt sätter hen igång en stor nervositet hos många av er, men vi konstaterade ju faktiskt att hen inte är särskilt farlig, eftersom hen säger ju inte ens något:) vi pratade om vad som bedöms när ni pratar, t.ex. tydlighet, flyt, variation, tempo, struktur,åsikter. Ni reflekterade också över vad ni själva behöver vara extra noga med när ni pratar. Liselotte och jag ska lyssna på er igen, men fundera gärna på vad ni sa och fundera vad ni gjorde bra och vad som kunde ha blivit bättre. Berätta gärna här på bloggen!

Imorgon ska ni få veta lite mer om en textgenre som jag tror att vi inte har pratat om tidigare, "krönika". Vet ni vad det är? Sök gärna på google och på youtube om vad en krönika är, så är ni lite förberedda till lektionen!

Kom ihåg att lektionen på fredag morgon är flyttad till torsdag kl. 12.30 i M2. Jag träffar er igen på fredag em!
/Sofia:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar