måndag 2 februari 2015

Slutet på novellen och kunskapskrav

Vi fick ihop slutet på vår novell idag och Johan uttryckte verkligen sina rasistiska åsikter i slutet. Det blev ett bra budskap i den i alla fall - att insidan är mycket viktigare än utsidan. Jag lägger hela novellen här på bloggen imorgon. Vad tänker ni är bra egenskaper hos en partner eller hos en vän?

Imorgon ska ni få skriva en ny novell på egen hand utifrån en ny planering som jag och Liselotte har gjort. Ni kommer att få skriva hela passet, alltså 3 timmar. Vi tittade på kunskapskraven och diskuterade lite vad det betydde och vi konstaterade att det ställs ganska höga krav för betyget A. Det är oftast grammatiken som sätter stopp. Som tur är behöver grammatiken inte vara helt perfekt på E-nivå, men man kan säga att man behöver en grundläggande koll. Ni gör helt enkelt ert bästa imorgon och tänk på alla noveller som vi har läst under dessa veckor. Er helt egna novell fortsätter ni med hemma och lämnar in den när ni är klara, helst på Fronter.

Jag frågade er idag om ni trodde att man kan träna på det som man är minst bra på, på något annat sätt än att träna på just den färdigheten, t.ex. att träna läsning om man är lite sämre på hörförståelse. Ni trodde att en bra läsförståelse kan göra att man också blir bättre på att lyssna, eftersom man lär sig nya ord. Fundera gärna mer på det här! Vilken är din svaga sida och hur tror du att du kan bli bättre på det? Det kan ju vara lite tråkigt att alltid träna på det som man tycker är svårt, så tänk om man kan träna på det som man redan är ganska bra på och på så vis får man det andra "på köpet". Jag tror att det funkar! Vad tänker ni?

Vi ses!
/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar