fredag 20 februari 2015

Eget arbete, respons och fundera på yrke

De flesta av er har ganska klart för sig vilket yrke, som ni vill veta mer om. Jag berättade att ni ska söka information om yrket nästa vecka och vi får fundera tillsammans på vad man kan ta reda på om ett jobb. Fundera gärna lite här på bloggen - alltså vad vill du veta? Uppgiften blir sedan att söka fakta på internet, i faktaböcker eller i tidningar och sedan skriva om yrket med egna ord. Ni ska försöka använda flera olika källor och det viktigaste är att visa att ni förstår det ni läser om yrket och det gör ni genom att skriva om yrket med era egna ord, alltså inte kopiera direkt från källan.

Vi ska också tänka tillsammans på vilka frågor, som kan passa att ställa när ni ska göra era intervjuer. Vad tänker ni att ni kan fråga? Vi får hjälpas åt att hitta personer som kan passa att intervjua, men tänk på att det är en jättebra träning och ett sätt att testa ert språk, att gå till arbetsplatsen och fråga om någon kan ställa upp. Det är jättebra om ni kan spela in intervjuerna, eftersom ni ska arbeta mycket med dem efteråt, men ni måste självklart fråga först om det är okej för den som ni intervjuar. Ni pratade idag om yrken som förskollärare, bilmekaniker, kock, bagare, studie- och yrkesvägledare, undersköterska. Glömde jag något?

Annars jobbade ni själva idag med lite olika uppgifter. Några började läsa en text som innehöll olika platsannonser och den ska vi fortsätta att jobba med nästa vecka. Några fick lite respons på texter, som ni hade skrivit och det är jätteroligt att se att ni kan så mycket när jag sitter med er. Då ser ni helt plötsligt nästan alla misstag i era texter.:) Varför är det så, tror ni? Brukar ni läsa igenom era texter noga, innan ni lämnar in dem?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar