torsdag 24 januari 2019

Uppgift och bearbetning

Idag var det två elever som kom i tid till lektionen. Det är INTE okej! Ni måste skärpa er och ta er hemifrån tidigare. När lektionen börjar ska alla sitta redo med datorn igång, så att vi kan starta direkt! Ni förlorar tid när ni kommer för sent och ni stör elever och lärare som redan har startat arbetet. Jag vill se en förbättring till nästa vecka!


Några elever, som inte kom på provtiden i onsdags, fick idag skriva en sammanfattning av en annan situation i Skärgårdsdoktorn. Ni andra fick tillbaka era bedömda sammanfattningar, som ni fick i uppgift att bearbeta idag på lektionen. Vi kommer att börja göra så här lite mer - lägga in lektionstid för att bearbeta uppgifter som gjorts på plats. Vi kommer också att börja kräva att inte godkända uppgifter ska bearbetas innan man får en ny chans att göra samma typ av uppgift igen. Om ni ska utvecklas, behöver ni ta till er av våra kommentarer och rättningar och visa att ni förstår hur texten kan göras bättre! Ibland kommer ni också få kamratbedöma varandras uppgifter, för att ni ska förstå vad som är godkänt och inte och varför.


På måndag ska alla ha sett avsnitt 5 och kunna skriva upp språkliga uttryck på bloggen. Gör det gärna innan lektionen också!


Vi ses nästa vecka i god tid innan lektionen börjar!
Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar