måndag 14 januari 2019

Dagens lektion - avsnitt 2 och ett exempel på kommenterande text

Idag ser lektionen ut så här:


Måndag 12.30-14.00                                              Vux 5            SM (parallella)
Se avsnitt 2 https://www.oppetarkiv.se/video/1243054/skargardsdoktorn-sasong-1-avsnitt-2-av-6 + skriv en gemensam kommentarstext:
·         Hur tror du att Johan tänker i situationen med kapten Sandberg?
·         Hur tror du att Axel tänker i situationen med kapten Sandberg?
·         Hur tror du att Berit tänker i situationen med kapten Sandberg?
·         Hur tror du att du skulle göra om du var Johan?


Så här blev texten utifrån frågorna:




Kommenterande text – avsnitt 2 av Skärgårdsdoktorn


      Jag tror att Johan känner sig irriterad på Axel, eftersom när Johan frågade Axel om friskintyget, ville inte Axel hjälpa till, men sen gick Axel bakom ryggen på Johan och skrev ut ett friskintyg till kapten Sandberg. Dessutom känner sig kanske Johan rädd och orolig, eftersom han vet att det är något fel på Sandbergs hjärta, men Sandberg vill absolut fortsätta att köra färjan.


     Axel känner sig förvirrad, eftersom människor på ön påverkar honom. Prästen övertalar Axel att skriva ett friskintyg till Sandberg. Egentligen vet Axel att det som han gör är fel, men han klarar inte av att stå emot påtryckningarna.


     Berit håller med Johan till viss del när det gäller friskintyget, men känner också att det är svårt att gå emot Axel och folket på ön.


     Jag tror att jag skulle göra som Johan gjorde, men kanske stått på mig ännu mer och kontaktat polisen, eftersom det som Axel gör är fel. Det är samtidigt svårt för Johan, eftersom relationen med Axel och de andra öborna står på spel. Jag känner ändå att det viktigaste är att sköta sitt jobb rätt och i det här fallet gjorde ett falskt friskintyg så att andra människor hamnade i fara, när Sandberg blev sjuk på färjan och inte kunde styra den. Man kan inte riskera människors liv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar