måndag 14 januari 2019

Kommentera i grupp - övning

                Träna i par på att skriva kommentarstext:


·         Varför tror du att Sally och hennes man Martin reagerar olika i arbetssituationen när Sally skadar sig så ofta?
·         Hur tror du att du skulle reagera om du eller någon i din närhet blev allvarligt sjuk?

Idag ska ni träna på att kommentera avsnitt 2 utifrån frågorna ovanför och era texter ska publiceras som kommentarer på det här inlägget!


3 kommentarer:

  1. Kommenterande text – avsnitt 2 av Skärgårdsdoktorn

    Vi tror att Martin rusar till henne när hon ropar på honom och tar hand om henne i den här situationen, eftersom han är rädd om henne och vill att hon tar det lugnt och är försiktig för att hon är den viktigaste personen i hans liv. Däremot är Sallys reaktion på ett annat sätt för att hon inte vill erkänna att hon har blivit gammal och trött. Hon vill bevisa att hon kan arbeta och orka hjälpa sin man.
    Om vi är i Martins kläder ska vi självklart bli rädda om personen vi bryr oss om och vi tror att sjukdom är lika svårt för personen som är sjuk som för de som är omkring honom.
    När jag var 10 år gammal och min mamma fick en cysta blev jag jätte rädd om henne, och kunde inte sova eller äta eller gör någonting i livet. Det var en hemsk tid tills vi fick svar att det inte var allvarligt så självklart kunde jag förstå hur Martin kände sig.


    Aliaa .Mzgin

    SvaraRadera
  2. Kommenterande text – avsnitt 2 av Skärgårdsdoktorn

    Vi tror att Sally och Martin tänker på olika sätt för att Sally inte vill bekänna att hon är gammal och har sjukdomar. Hon motiverar alltid att det finns mycket jobb på sommaren så att hon bör arbeta medan Martin tänker att Sally behöver vila upp sig och ta hand om sig eftersom hon är gammal och har yrsel.
    Jag tror att det ska vara jättesvårt om jag finner mig sjuk och ska vara ledsen i början eftersom jag ska tänka på min familj och vad som ska hända efter det och allt ska förändra i mitt liv men i slutet tänker jag hur jag ska leva med sjukdomen eftersom optimism hjälper till att läka mig.
    Rasha Dalia

    SvaraRadera
  3. Komenterande text om sjukdom i Skärgårdsdoktorn avsnitt 2
    Jag tror att båda har olika tankar om arbetssituationen eftersom Sally ville klara jobbet alltid men utan att tänka på sig själv medan hennes man ville klara jobbet genom att Sally inte skulle skada sig på något sätt. Jag tror att de jobbar bara den här perioden under hela året så hon har allt fokus på att ha de här pengarna men hennes man vill att hon ska må bra framför allt.
    Jag tror att om jag hade varit i hennes situation då kommer jag kanske göra samma sak som hon och inte bry mig om min hälsa men om någon i närheten av mig skulle bli sjuk, kommer jag att vara ledsen och kanske lite arg men jag ska försöka vara stark och hitta på några andra saker som gör att personen blir upptagen med det och att inte tänka på sjukdomen.
    Berivan, MHD


    SvaraRadera