torsdag 16 februari 2017

Eget arbete idag och mer novelldrag imorgon

Idag jobbade ni med eget arbete utifrån era planeringar. Jag bad er att skriva in i planeringarna, vilka uppgifter som ni är klara med, så att vi får koll på det. Vissa uppgifter som vi gör gemensamt i klassrummet, kan inte ersätta någon annan, utan ligger lite utöver den planeringen.


Jag vill att ni har med er alla noveller som ni har fått imorgon och att ni har läst så mycket som möjligt, för då ska vi gruppvis försöka samla novelldrag med olika inledningar, avslutningar, beskrivningar av personer och miljö, konflikter, lösning, tid, tempus, berättarperspektiv, dialoger, monologer och budskap. Det blir troligtvis både imorgon och på måndag, som vi kommer att jobba med det här. Ni får "ansvara" för en novell per grupp och jag kommer att göra nya grupper, alltså inte samma som i tisdags och ni kommer få en annan novell än senast, men någon av dem som ni har fått på papper. Det ni hittar kommer ni att få samla här på bloggen!


Tänk på att läsa alla noveller, för nästa vecka kommer det att bli diskussioner utifrån dem och då kommer vi lärare att välja vilken novell, som du ska diskutera. Det kan handla om att diskutera ett budskap som finns i novellen, en speciell händelse eller person eller något runt tiden som den utspelar sig på. För att kunna göra diskussionen, måste man känna till novellen och kunna koppla sina tankar till texten.


Vi ses imorgon!
/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar