måndag 27 november 2017

Nya elever och eget arbete

Idag pratade vi ganska länge om hur man studerar på sva grund. Ni som har läst ett tag, fick hjälpa till att berätta för de andra. Vi pratade t.ex. om följande:


Bloggen är viktig att följa och kommentera. Tänk på att man kan söka på bloggen, för att hitta exempel på hur man kan skriva olika texter. Bloggen har ju varit igång i flera år nu och vi har sparat massor av olika användbara saker där. I grupparbeten i klassrummet, får ni ofta publicera era texter på bloggen, vilket är för att ge varandra fler exempel.


Temat är nytt var femte vecka, eftersom det kommer nya elever då. Det går att ha ett gemensamt tema, eftersom samma saker återkommer i alla delkurser – skriva sammanfattningar, läsa olika texter, lyssna på olika texter. Vi bedömer uppgifter efter din delkurs och man har här chans att samarbeta med elever på olika nivåer.


Alla har en individuell planering för sin delkurs, som man jobbar med vissa lektioner. Lärarna har instruktioner till vissa av uppgifterna.
Uppgifter som görs på plats i skolan är de viktigaste och lärarna lägger mer tid på bedömningen av dem.


Bli klar - när man är på rätt språklig nivå och har gjort många olika uppgifter i delkursen (från temat och den egna planeringen), gör man ett slutprov. Ju mer man studerar hemma, desto snabbare kan man bli klar. Man gör också en planering hos Ulrika, hur länge man ska läsa en delkurs. Det är ju individuellt och beror på vad man studerar mer, ekonomi o.s.v.


Fronter används för att lämna in uppgifter som man har skrivit och sparat på datorn - mejla läraren eller säg till (om det finns tid) när du är klar med en uppgift. Meddela exakt vilken uppgift som du vill lämna in. Lägg in era mejladresser under deltagare, genom att klicka på ert namn och spara.


Under veckorna kvar till 20 december kommer vi främst att fokusera på era individuella planeringar och ni kommer att få ganska mycket tid att jobba med uppgifterna därifrån. Vi ska också jobba en del med att skriva om fakta med egna ord, vilket många tycker är jättesvårt. 


Vi ses imorgon kl. 8!
/Sofia



6 kommentarer:

  1. Tack för informationen Sofia.
    Det var verkligen en bra början för mig.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Välkomna nya elever !

    Wael

    SvaraRadera
  4. Jag tycker att det skulle bli en suveränt lektion, när vi jobbar tillsammans med fakta.
    Moujeff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det får vi hoppas, att det blir suveränt!:)

      Radera