fredag 5 december 2014

Nästa vecka och självstudier

Jag vill bara meddela att nästa vecka inte riktigt är som den brukar vara. På måndag och tisdag är det ingen svenska. Ni får jobba själva här eller hemma. Vissa ska förbereda sina presentationer till den 12:e december och dessutom har alla fått en uppgift som hör till vår bok "Hundraåringen...". Om man aldrig har gjort en bokrecension/bokredovisning, ska man göra den uppgiften som heter "Skriv om en bok", men har man skrivit om någon annan bok tidigare och känner att man kan det, så väljer man den andra uppgiften som är att sammanfatta slutet av boken och reflektera över det. Jag lägger båda uppgifterna på Fronter, om någon inte har dem. Gör gärna båda, för att öva på språket. Det ska lämnas in, innan den 19 december.

Från den 19 december-6 januari är det stängt på skolan och då har ni självstudier. Gör en plan för er själva vad ni ska göra under dessa veckor. Ni kan t.ex:
- Läsa texter i På G och svara på frågor, för att träna läsförståelse
- Göra någon av skrivuppgifterna i På G
- Jobba i grammatikboken (grått häfte)
- Gå in på Fronter och träna grammatik och skrivregler eller göra någon uppgift som du inte har gjort (kolla under "Arkiv")
- Skriva kommentarer här på bloggen och gärna inlägg också. Vi har bloggen tillsammans, så ni får gärna vara mer aktiva där. Det är ett perfekt sätt att träna på att kommunicera.
- Gå till biblioteket och låna en roman, en ljudbok eller svensk film
- Läsa och lyssna på nyheter eller andra svenska program

Kom ihåg, att fredagen den 12:e december har vi bara lektion på morgonen kl. 8.00-9.30 i K1 och då är det flera som ska presentera sina expertområden. Ni är sedan välkomna kl. 15.00 till M1 och M2, där vi bjuder på fika och luciatåg.
/Sofia

3 kommentarer:

  1. tyvärr att jag kan inte komma på 12:e, det betyder att vi inte träffas på hela veckan. Jag ska komma att sakna er.

    Noi.

    SvaraRadera
  2. Tyvärr!
    jag ska + komma att sakna dig också Noi.
    Ha det så bra!

    SvaraRadera