torsdag 28 augusti 2014

Skratt och sopor

Idag har vi skrattat en del på lektionen. Vi har lärt oss en hel del om politik och om valet de senaste dagarna och vi har pratat om hur viktigt det är att rösta, för demokratins skull. Ändå hade flera elever kastat sitt röstkort i soporna!! :) Det var lite tokigt och vi fick oss flera goda skratt. Vi hittade som tur var en sida på nätet där man lätt kunde beställa ett nytt. Här är länken: http://www.val.se/val_rkl_2014/rostkort_rostratt/rostkort/index.html
 Tur att det går att hitta lösningar på problem!

Alla var jätteduktiga att berätta om sina val- och politiska ord idag också, allt från röstning till ministrar. Jag försökte skriva upp lite av den fakta som ni hade samlat, men jag såg nu efteråt att det kanske inte stämmer allting. Dokumentet ligger på Fronter, men det är nog bättre att ni går in och läser på riksdagens hemsida om de olika områdena. Här har ni en länk dit :
http://www.riksdagen.se/sv-LL/Start/Lattlast/
Det finns också några lättförståeliga och korta filmer som ni kan titta på här:
http://urplay.se/Produkter/182089-Vem-bestammer-vad-pa-latt-svenska

Det är bra att skaffa sig så mycket kunskap som möjligt inför nästa vecka. Vad tror ni, tror ni att det blir en intressant vecka? Jag hoppas verkligen att det ska bli lyckat och att ni ska få lära er massor. Det är bra för mig också, att få mer koll på de olika partierna, så det blir bra att ni blir experter på "ert parti" , så jag kan fråga er sen... :)

Jag är jätteglad att vi har kommit igång med den här bloggen och att flera av er är så aktiva och verkar tycka att det är roligt och utvecklande! Det är det bästa som finns, när ens elever uppskattar det man gör! Ni är bäst! Kämpa på med er språkutveckling!

11 kommentarer:

  1. Hej! Jag tycker att det var en bra lektion.Vi lärar oss många information om en viktig fråga till alla människor oavsett vem är de.Vi ska försöka och bli färdiga nästa vecka och du ska bli stolt om du har elever samma oss.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Självklart kommer jag att bli stolt, Intisar! :)

      Radera
  2. Jag tror det blir tråkigt att lyssna om olika partier, efterssom jag är inte intresserad om politik patierna eller regering. Jag bara låta dem vara och tar redan påSverige, för att jag tror de kommer att göra vad som är bäst för Sverige.

    Det blir lite intressant att lära mer om olika partierna och deras övertrygande och goda avsikter för bättre framtid för landet.

    - Cheska

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra att det ska bli lite intressant i alla fall! Jag tror att om du lär dig mer, så förstår du hur viktigt det är att rösta. Tänk om alla tänkte som du, att andra ska sköta röstningen! Vad skulle hända då?

      Radera
    2. Hej kompis!

      Jag tror att när du rösta du röstar för bättre liv för dig och dina barns framtid!!!??

      Så det är viktigt att du läsa om partier . Vem är de? Vad kan de göra för dig och dina barn?

      Det är också viktigt att gå och välja vem kommer att hjälpa dig att förverkliga sina drömmars mål.

      Ar du intresserad nu????


      Radera
  3. www.allavaljare.se är också en bra sida, där man kan få lättläst information om valet och olika partier!

    SvaraRadera
  4. Hej Sofia!
    Jag tycker att det är viktigt att jag kan få rösta, eftersom jag vill veta vilket partiet som skulle jobba mer för att göra Sverige bättre för alla oss och vad roligt att vi veta mer om olika partierna nästa vecka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt rätt! Jag hoppas att ni får lära er massor! :)

      Radera
  5. Politiker drivs för landets ekonomi ska bli bättre och bättre, och vi är personer som
    bestämma vem ska komma att köra för Sverige bli bättre och bättre. Det är mycket bra att vi kan lära oss om vika partiet är passa bra och tänker samma som vi. Sedan kan vi rösta på rätt partiet i valet.

    Noi :)

    .

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är jätteviktigt att skaffa sig kunskap om det här!

      Radera
  6. Jag tycker att politik är komplicerad, men det är viktigt att veta och förstå. Det är bra att veta vad dem gör i regeringen och vad deras ansvarsområden är.

    SvaraRadera