torsdag 14 februari 2019

Faktatext om IF Rune i Kungsör

Den här texten ska vi jobba med imorgon (fredag) och även på måndag och tisdag nästa vecka:




Bildresultat för if rune gymnastiken


Föreningen
IF Rune Gymnastiken har idag cirka 200 aktiva medlemmar uppdelat på 8 gymnastikgrupper och 3 cheerleadinggrupper.

Familjegympa


Familjegympan är första steget in i vår verksamhet. Det är här vi har våra minsta gymnaster födda 2014-2015. Här gympar föräldrarna tillsammans med barnen och med lek och rörelse blir det ett roligt träningspass.
Vi skapar rörelseglädje genom att träna på motoriska, kognitiva och sociala färdigheter genom lek, sång, musik, ramsor och redskapsbanor. Det läggs stort fokus på gymnastikens 12 grundläggande rörelseformer: Åla, rulla, stödja, krypa, gå, springa, hoppa, hänga, klättra, balansera, kasta och fånga.
 Sara Gillenarp och Jennifer Andersson-Lidén är ansvariga ledare för gruppen. 
Gruppen gympar på lördagar klockan 09.45-10.30.


Barngympa
Efter familjegympan går 4 åringarna över till att gympa på egen hand. Här blandas allvar med lek. Det blir mycket hinderbana av olika slag, där både smidighet, balans och styrka tränas. Vi fortsätter även att träna mer på kullerbyttor och avancerar till hjulningar. 
Föreningen har två barngrupper:
Ena gruppen, Solstrålarna, för barn födda 2012-2013, tränar på lördagar klockan 10.30-11.30, under ledning av Lina Falk, Caroline Larsson och Jennifer Andersson-Liden.
Den andra barngruppen, är för barn födda 2011-2012, och heter Solarna. Denna grupp tränar på söndagar klockan 11.00-12.00 och leds av Caroline Lyckebring, Mimmi Johansson-Wallon, Ulrika Söderholm och Molly Lyckebring.


Kometerna
Gruppen för barn födda 2008-2010 kallas för Kometerna (tidigare truppnamn var Småstjärnorna). De tränar tillsammans på måndagar 17.00-18.30 under ledning av Helena Ahlin, Torbjörn Gripenbert, Elisabeth Arnerud Callersten och Therese Herbertsson.
Kometerna övar på grundläggande gymnastik som syftar till att förbereda inför tävlan i truppgymnastik. Kullerbyttor, hjulningar, handstående finns bland basövningarna, och nu under 2019 kommer vi att börja träna mer på fristående och bakåtkullerbyttor, samt få in mer volter.

Stjärnorna


Gruppen för barn födda 2007-2008 kallas Stjärnorna och är just nu föreningens enda barngympagrupp med inriktining på redskap.
På långmattan tränas kullerbyttor och handstående och gruppen sätter fokus på vad man ska tänka på, såsom att spänna magen, ryggen och att inte ha händerna kvar i mattan. Vi hoppar trampett och gör ljushopp, krysshopp och klappa på knäna.
Under ledning av Angelica Ling, Caroline Larsson, Kricko Fernerud och Sofia Mörlin, tränar vi på onsdagar klockan 17.30 -19.00
Freerunning
Träningarna består av fysik och kroppslig kontroll tillsammans med både lek och allvar. Vi tränar på att komma över hinder, höga som låga, så snabbt och smidigt som möjligt. Träningen anpassas efter deltagarnas önskemål och alla möjligheter att ta sig över hinder på sitt eget vis är välkommet, inget är rätt eller fel och varje deltagare är med på sina egna villkor och utvecklas träningsmässigt i sin egen takt. Tillsammans bygger gruppen nya hinder och ser möjligheterna att erövra dessa, alla deltagare får tycka, tänka och utveckla.
Freerunninggruppen är för barn och ungdomar från sju år. De leds av Cladam Englun och tränar tillsammans på tisdagar klockan 17-30-19.30.


Cheerleading
Föreningen har ett cheerleadinglag där träningspassen består av bygg och dans som varvas med gymnastik och lek. Laget består av barn och ungdomar från tolv år. Förkunskaper krävs!
Vi tränar en gång i veckan på torsdagar.
Grupperna coachas av Frida Nelson och Annelie Carlsson.
Utrustning:
Viktigt att man inte klär sig i för lösa eller hala kläder och att man har skor på fötterna.


Bli medlem

Anmälan

För att anmäla sig eller ställa sig i kö till gymnastiken eller cheerleadingen, maila om du vill börja i gymnastik/cheerleading, namn, födelseår och kontaktuppgifter till ifrunegymnastiken@tele2.se.


För tillfället är det kö till många grupper, men vi tar in nya barn under hela terminen när det blir plats i lämplig grupp.


Går ditt barn i Familjegympa, så behöver du inte ställa ditt barn i kö igen när ditt barn har åldern inne för att flytta upp till en annan grupp.

 Texten är hämtad från: https://idrottonline.se/IFRune-Gymnastik/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar