måndag 16 oktober 2017

Ett exempel på en bra recension

Här kan ni läsa ett exempel på en recension, som Samar och Samer har skrivit. Visst är den bra!?

Det var en katastrof men




 


 




År: 1980




Längd: 57 min 


 


                      
Alla planerar att ha en rolig semester, men ibland blåser det i motvind! Man förstår att oturen kan råda efter att ha sett "Vi hade i alla fall tur med vädret".


 


Filmen börjar när familjen Backlund åker på en husvagnssemester för att ha det trevligt men alla familjens ansträngningar går till spillo. Vädret är fint men turen är dålig och den stressade pappan försöker förgäves överbrygga oturen men semestermånaden rinner iväg under hjulen.


 


Flera vansinniga saker händer med dem på grund av att färden är så avig och hetsig. Till exempel försöker han att skynda sig på vägar men han hindras av truckar eller morfars och sonens behov av att kissa titt som tätt. Han kläms fast i sin bil med sin fru när han parkerar på en trång plats.


 


Filmens hjältar är familjen Backlund som består av fyra personer utöver morfar. Huvudpersonen är pappan Gösta, som Rolf Skoglund spelar. Gösta är en hetsig, arg man som alltid stressar och svär. Han vill ha en trevlig semester med sin familj men han har olycklig förmåga att krångla till allt, som morfar säger. Mamman Gun (Claire Wikholm) är en lugn, förstående och optimistisk kvinna som tycker att semestern trots allt är härlig. Dottern Lotta (Lotta Thomsen) är en typisk tonårstös som inte vill gå på semester eller ha sällskap med sin familj. Hon känner sig arg, skäms för sin pappa och saknar sin fästman Lasse. Sonen Johan är en liten pojke som alltid tjatar att han vill bada. Morfar Rudolf är en klok gammal man som bara vill ha en trevlig tid med sin dotters familj och vila och fiska.


 


”Vi hade i alla fall tur med vädret” är en drama humor film för hela familjen. Den har roliga händelser, ett bra komiskt manus och skådespelarna som framgångsrikt utför sina roller. Vi tycker att den är en välgjord film som kan göra att tittarna skrattar trots att den är 35 år gammal, så missa inte den.


 


 


Samar Aldabiy


Samer Alkhalil


 


Betyg:

1 kommentar:

  1. Ja, riktigt genomtänkt och bra!!
    En bra struktur med en lagom lång sammanfattning och näst intill perfekt grammatik. Ord och meningar varieras på ett föredömligt sätt! Bra jobbat!!

    SvaraRadera