måndag 3 april 2017

Läslogg idag och planeringen för resten av veckan

Idag fick ni skriva en läslogg på ett av de citaten som diskuterades i fredags eller något av dessa:


”Gud, svarade hon.
Gud? Säg inte att du snackar med honom om oss.
Jovisst, sa Fatima. Han säger att både du och Robban kommer att hamna i helvetet.” (sid. 12-13)




”Hon kunde inte cykla, inte simma, inte åka skridskor.” (sid. 8)


Det skulle skrivas under lektionstid och ni lämnar in det på Fronter.


Imorgon ska ni få sitta tillsammans i par med era läsloggar och granska dessa lite extra. Jobba med en läslogg i taget enligt följande:


- Läs igenom läsloggen tillsammans
- Vad är bra med den? Hitta minst två saker! (två stjärnor)
- Vad skulle kunna bli bättre? Hitta den viktigaste saken! (en önskan)
- Försök rätta språket


Skriv kommentarer på papperet (läsloggen) och lämna in det under lektionen. Läraren kan hjälpa er lite också, eftersom det är ingen uppgift, utan en träning.


Andra passet imorgon kommer det att bli tid till egen läsning i boken eller jobb utifrån sin individuella planering. Ni behöver dock tänka på att innan lektionen på onsdag, ska ni ha läst fram till sid. 50. Då kommer ni att läsa sid. 51-55 gemensamt med Liselotte och även träna lite på olika typer av läsförståelsefrågor.


På torsdag är det eget arbete/lästid. Ni kan behöva ta all lästid som ni kan, för innan lektionen på tisdag 11 april ska ni ha läst fram till sid. 70.


På fredag kommer ni att få tillbaka era läsloggar som vi har bedömt med kommentarer om vad som fungerar och vad som skulle kunna göras bättre. Den här bedömningen ska ni verkligen försöka ta till er och fråga om sådant som ni inte förstår, för på måndagens lektion blir det ett nytt tillfälle att skriva läslogg och då ska ni försöka göra den bättre utifrån de kommentarer, som ni har fått. Det blir ett tillfälle för er att visa att ni kan ta till er feedback och bearbeta era texter. Vi kommer att välja citat till er den här gången också!


Vi ses!
/Sofia



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar