måndag 18 november 2019

Sammanfattningar kapitel 16

Idag har vi skrivit sammanfattningar i par på kapitel 16. Ni tog hjälp av dessa frågor:
•Vad tänker Bruno tillbaka på?
•Vad pratar Bruno och Shmuel om när de träffas den här dagen och vad bestämmer Bruno sig för?
•Vad förklarar Gretel för Bruno?

•Vad avbryter samtalet mellan Gretel och Bruno? Hur löser sig den situationen?

Publicera sammanfattningarna här under som en kommentar!

10 kommentarer:

  1. Bruno tänker om sina kompisar och huset i Berlin , träffa farmor och han tänker att han har vuxit upp. När Bruno och Shmuel träffas, pratar de om att de är bästa vänner men varför de kan inte leka med varandra och Bruno bestämmer sig att prata med Gretel om två sidor av stängslät. När han har frågat om det , förklarar Gretel att de kan inte blanda med varandra eftersom de är judar och Bruno tänker att det är konstigt men samtalet avbrytes eftersom Gretel har hittat litet ägg i sitt hår och visar till mamma slutligen behandlas Gretel med ett specialschampo och Brunos pappa rakade hans håret.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    2. Bruno tänker på sina kompisar, huset i Berlin och när träffa farmor. Han tänker också på att har vuxit upp. När Bruno och Shmuel träffas, pratar de om att de är bästa vänner men varför de kan inte leka med varandra och Bruno bestämmer sig att prata med Gretel om två sidor av stängslet. När Bruno har frågat om det, förklarar Gretel att de inte kan umgås med varandra eftersom de är judar och Bruno tänker att det är konstigt. Samtalet avbryts eftersom Gretel hittar litet ägg i sitt hår och visar till mamma. Slutligen behandlas Gretel med ett specialschampo och Brunos pappa rakar Brunos hår. När Bruno träffar Shmuel, skrattar Shmuel ut Brunos utseende.

      Radera
  2. När Bruno tänker tillbaka kommer ihåg när han bodde i Berlin han hade glömt några saker som vem var tredje bästa vän till honom och hus. Bruno träffas med Shmuel och de pratade om några saker. Bruno sa att det är märkligaste vänskap för att de inte kan leka varandra och han har bestämt att fråga Gretel varför finns stängsel mellan sidorna. När Bruno frågade Gretel att varför finns mänskor på andra sidan och vi kan inte besöka varandra. Gretel försökte förklara att de är judarna och vi är det motsatta de och vi kan inte tycker om varandra men Bruno förstod inte riktig. Samtalet avbröt för att Gretel märkte att finns ägg i sitt hår, på grund av detta beslutade fadern att klippa håret för att lösa problemet till Bruno och Gretel måste tvätta håret.

    SvaraRadera
    Svar
    1. När Bruno tänker tillbaka kommer ihåg när han bodde i Berlin. Han hade glömt några saker som vem var tredje bästa vän till honom och hans hus i Berlin. Bruno träffas med Shmuel och de pratade om några saker. Bruno säger att det är märkligaste vänskap för att de inte kan leka med varandra och han har bestämt att fråga Gretel varför finns stängsel mellan två sidorna. När Bruno frågar Gretel att varför finns människor på andra sidan och vi kan inte umgås med varandra. Gretel försöker att förklara om de är judarna och vi är motsatsen till dem och vi kan inte tycker om varandra men Bruno förstår inte riktig. Samtalet avbröt för att Gretel märkte att det finns ägg i sitt hår, på grund av detta beslutade fadern att klippa håret för att lösa problemet till Bruno och Gretel måste tvätta håret med ett specialschampo.

      Radera
    2. När Bruno tänkte tillbaka kom han ihåg när han bodde i Berlin med sina vänner, sitt hus, när han träffade sin farmor och hennes begravning. Bruno träffade Shmuel och de pratade om några saker. Bruno sa att det var en märklig vänskap för att de kunde inte leka med varandra och han bestämde att fråga Gretel varför det fanns ett stängsel. När Bruno frågade Gretel , försökte Gretel förklara att de var judarna och var "det motsatta" till dem, men Bruno förstod inte riktigt. Samtalet avbröts för att Gretel märkte att det fanns ägg i sitt hår och på grund av detta beslutade fadern att raka Brunos hår och Gretel måste tvätta håret. Shmuel skrattade när han såg att Bruno såg likadan ut som honom.

      Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Sammanfattning om kapitel 16
    Efter ett år när Barn har varit i ” Allt Svisch” minnes han sina bästa vänner utom en tredje vän och han minns också sin farmor och hennes begravning.
    En gång, när Bruno träffar Shmuel pratar han om deras vänskap att det är konstigt att det finns en stängelse mellan dem. Då bestämmer Bruno att fråga sin syster om det. Gretel har svårt att svara på Brunos frågor men hon försöker förklara.
    Under Gretels och Brunos samtal märker Gretel löss i håret och hon skriker och sedan kommer mamman letar och hittar lös i Gretels hår. Mamman protesterar över sin mans beslut att flytta till den här platsen. Pappan rakar Brunos hår och när Bruno träffar Shmuel skrattar han ut Brunos utseende.



    SvaraRadera
  5. Sammanfattning kapital sexton ”Hårklippningen”
    Han tänker tillbaka på sina vänner i Berlin och jämföra gamla och nya huset och han tänker på sin farmor som brukar förbereda teater till Bruno och Gretel. När Bruno träffar Shmuel den här dagen pratar de med varandra och Bruno förstår inte varför de leker inte tillsammans. Därför bestämmer Bruno att han ska prata med sin syster. Greter försöker förklara om det men hon sa att det är judar och de är motsatser till oss. Bruno är inte nöjd med Gretels svar och han fortfarande inte förstår. Plötslig avbryter Gretel samtalet eftersom hon såg några ägg i sitt hår och hon skrik. Mamma kommer och blir förvånad och hon börjar att protestera för att hennes man hämta löss av judar till hem. Gretel måste tvättar med ett specialschampo och Brunos pappa klipper Brunos hår. Shumel skrattar när han träffar Bruno ser likadan ut.
    Bayan ,Amira

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han tänker tillbaka på sina vänner i Berlin och jämföra gamla och nya huset och han tänker på sin farmor som brukar förbereda teater till Bruno och Gretel. När Bruno träffar Shmuel pratar de med varandra och Bruno förstår inte varför de leker inte tillsammans. Därför bestämmer Bruno att han ska prata med sin syster. Gretel försöker att förklara om det och hon säger att de är judar och de är motsatser till oss. Bruno är inte nöjd med Gretels svar och han fortfarande inte förstår. Plötslig avbryter Gretel samtalet eftersom hon ser några ägg i sitt hår och hon skriker. Mamma kommer och blir förvånad och hon börjar protestera för att hennes man hämta löss av judar till hem. Gretel måste tvätta hennes hår med ett specialschampo och Brunos pappa rakar Brunos hår. Shumuel skrattar när han träffar Bruno för att han ser ut som honom.

      Radera