fredag 29 mars 2019

Text på måndag

Läs gärna lite från det här romanutdraget innan lektionen på måndag, så kommer det att kännas lättare när vi ska läsa det då:


https://www.provlas.se/sjojungfrun/#provlas

5 kommentarer:

  1. Sammanfattning en del av ”Sjöjungfrun”
    Cias man försvann för tre månader sen. Polisen frågade alla hans kompisar och hans släktingar om de hade någonting som kunde hjälpa polisen att hitta Magnus lik. Sen gick Cia till polisstationen varje vecka och Cia frågade polisen om ny händelse med sin man. Två poliskamrater diskuterade med varandra hur de skulle leta efter Cias man i skogen och havet, men det var jättesvårt jobb för polisen att undersöka hela skogen och hela havet. Magnus var på väg till jobbet och då skulle han träffa någon på en mörk plats. Han träffade någon som hade långt hår och följde efter henne in i nästa rum. Magnus fick flera huggsår i magen. Sen kände han själv att han inte var en god man och han hade inte ett gott liv. Det långa, mörka håret var den sista sak som han såg när han kastades i havet.

    SvaraRadera
  2. Sammanfattning av de tre första sidorna Sjöjungfrun
    Författaren berättade om en man som var på väg till jobbet. Han stannade någonstans på vägen. Han ville inte gå dit men han måste. Han knackade på dörren och sen öppnade en kvinna dörren och han gick in och fick flera knivhugg och efter det kastades han i havet.
    Mannen försvann för tre månader sen och varje onsdag gick Cia till polisen och frågade efter sin man som heter Magnus men polismannen Patrik trodde att Magnus var död men de hittade inte hans lik.
    Polisen sökte överallt men det var svårt att hitta Magnus eftersom det inte fanns ledtrådar som kunde hjälpa polisen och det var svårt att söka i hela havet och hela skogsområdet. Polisen tänkte vad de skulle säga till Cia när hon kommer och frågar om sin man igen.

    SvaraRadera
  3. Sammanfattning av prolog i texten” Sjöjungfrun”
    Boken handlar om en person som var på väg till sitt jobb och när han var på väg försvann han plötsligt. Han stannade på en plats och en kvinna öppnade dörren när han knackade. Rummet var mörkt och han såg blodet som började sippra fram från såret för att han fick knivhugg i sin kropp. I slutet kom vattnet och den gungande rörelsen av en båt.

    SvaraRadera
  4. Sammanfattning av en del av texten ”Sjöjungfrun”
    En man var på väg till sitt jobb och han tänkte berätta något för att han vill lösa sitt problem.
    När han nådde en plats som han ville besöka, knackade han på dörren och en kvinna öppnade. Sedan kom han in men han fick knivhugg i kroppen. Han tänkte att allt var slutet och det som hände var rättvist.
    Cias man försvann för tre månader sedan och hon kom till polisstationen varje vecka, för att hon ville veta om det fanns ny information om sin man, men polisen hade inte svar om hennes man.


    SvaraRadera
  5. Sammanfattning om sidorna 8-9 av Sjöjungfrun
    Texten handlar om en person som heter Magnus. Den tredje november gick han ut till jobbet och han försvann plötsligt. När hans fru anmälde försvinnandet till polisen, letade polisen efter honom överallt men de visste ingenting om hennes man.
    Magnus fru dök upp på polisstationen varje vecka, för att veta om hennes mans ärande men polisen gjorde inga framsteg och de visste ingeting vad de skulle säga till henne och de kände sig maktlösa. Polisen och Magnus fru trodde att han var död men de hoppades att han skulle komma en dag.

    SvaraRadera