fredag 7 december 2018

Dossy - en novell

Idag läste vi novellen "Dossy" och pratade lite om vad den handlade om. Ni ska skriva en sammanfattning av texten med max 4 meningar. Det kommer att finnas tid på måndagens lektion för det och då kan ni jobba lite tillsammans. För er som inte var här idag finns texten på Fronter i Arkiv-Uppgifter. Sammanfattningen ska publiceras som en kommentar under det här inlägget.


Trevlig helg!

10 kommentarer:

  1. Sammanfattning av Dossy
    Texten handlar om den lilla flickan som heter Dossy och hon bodde ensam i ett gammalt hus. Hon var en fattig flicka och fantiserade att hon blev en stor, rik och stark tjej och hon hade en kompis som såg upp till Dossy. I Dossys fantasi var Kompisen fattig och i slutet märkte några nunnor det var Dossy som lekte med en boll.

    Kokob, kawa, Abdul

    SvaraRadera
  2. Det handlar om en föräldralös Dossy som låtsas att hon har en hel familj. Och en lite väninna som hon leker med, men faktiskt är en boll.
    I slutet av berättelsen beskrives hur nunnorna såg Dossy .De kände sig ledsen för hennes skull för att hon vara ensam.

    Aliaa , Noura

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det här stämmer inte! Skriv om det!

      Radera
    2. Sammanfattning om text "Dossy"
      Den här texten handlar om en flicka som heter Dossy och hon är föräldralös. hon drömmer att hon har en familj Och en kompis som hon leker med honom.

      /Alaa

      Radera
  4. Sammanfattning av texten ”Dossy”
    Texten handlade om en flicka som heter Dossy och många små flickor. En av flickorna uppskattade Dossy för att hon såg henne som en stark och stor flicka. Dossy började fantisera att hon var en rik flicka och hade en underbar familj. Slutligen var Dossy en fattig flicka och bodde ensam i livet och allt som hände med henne var bara en fiktion.

























    SvaraRadera
  5. Texten handlar om en föräldralös flicka som heter Dossy som bor ensam i ett gammalt hus.Flickan fantasierade sitt liv genom att vara rik,ren,stort och vackersom gör sin starckars lilla vän avundsjuk.Men i slutet hennes liv var annorlunda än vad hon fantasierade det.
    Meri

    SvaraRadera
  6. vad är det för, vilken tanke eller vilket budskap vill författaren få fram?

    SvaraRadera
  7. om novellen Dossy

    SvaraRadera
  8. kan ni ge mig någon exempel om det?

    SvaraRadera