fredag 27 april 2018

Information om sommarkurs

Igår pratade vi lite i början av lektionen om att alla som är intresserade och har möjlighet kan läsa sva grund även i sommar. Det kommer att ske genom mig och Liselotte och det kan handla om att du vill läsa vidare på din delkurs/avsluta din delkurs eller läsa nästa delkurs/börja på nästa delkurs. Det beror ju på hur det ser ut den 18 maj, när den här perioden slutar och hur du har gjort din studieplan med Ulrika. Det kommer i alla fall att fungera så här:


* På onsdag, den 2 maj, kommer Ulrika och jag att komma till lektionen och prata enskilt med alla elever och då får vi bestämma och planera hur det ska se ut för just dig. Om vi bestämmer att du ska studera, skriver vi in det i din studieplanering vid det tillfället.
* Sommarkursen kommer att starta 4 juni (vecka 23) och pågå fram till 10 augusti (v.33).
* Du kommer att studera mest hemma med din egna planering och även förbereda dig för uppgifter som ska göras på plats i skolan. En gång i veckan kommer det att finnas handledning med lärare (inte v. 28-30, då hela skolan är stängd)
* En eftermiddag i veckan, troligtvis onsdagar, kommer du att komma till skolan för att göra någon eller några uppgifter på plats. Det kommer också att bli någon/några tillfällen (v.23-v.25) som du ska komma hit för att göra muntliga uppgifter (inga uppgifter v. 28-30).
* Bedömningen för delkursen kommer att göras v. 33 (dk 4 prioriteras) och v.34.
* Om du ska läsa vidare på sva grund i höst (fortsätta på din delkurs eller läsa nästa delkurs) startar vi enligt schema tisdagen den 21 augusti.
* Om man blir klar med delkurs 4 den 18 maj, kan man ansöka senast 4 maj om att läsa sva 1 på gymnasienivå under sommaren. Fyll i en ansökan och lämna den till Ulrika. Ni får meddelande om ni antas eller inte.


Hittills har följande elever anmält sitt intresse för sommarkursen:
Ensaf
Iman
Pirwen
Salam
Azeb
Tesfat
Bassel
Jerry
Bakry
Hasan
Zaid (om han inte fortsätter på annan kurs, ev. start här 11 juni)


Är det fler intresserade?


/Sofia



2 kommentarer:

  1. Tusen tack för denna värdefulla informationerna.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera