onsdag 26 september 2018

Arkans uttalande

För att förbereda inför lektionen på fredag kan ni titta på det här:
https://www.svtplay.se/video/17947227/madame-deemas-underbara-resa/madame-deemas-underbara-resa-sasong-1-torpet-i-smaland?start=auto


Vi ska även tillsammans läsa ett uttalande från Arkan Asaad där han berättar om varför han har skrivit boken Stjärnlösa nätter. Läs det gärna före lektionen på fredag:

Arkan Asaad vill med sin bok och sina föreläsningar inte bara uppmärksamma de ungdomar som inte får gifta sig med vem de vill, utan alla ungdomar, oavsett bakgrund, som inte får bestämma över sina egna liv fullt ut.

Så här säger han:

Det är universella frågor jag skriver och talar om. Många kan veta hur det är att växa upp i en familj med dåliga relationer. Det kan handla om att familjen tvingar dig att välja samma utbildning som föräldrarna gått och generationer innan, men han/hon/hen vill egentligen till Stockholm för att bli skådespelare MEN DET ÄR SKAM.


Samma sak för den person som vill välja sin sexualitet men föräldrar/omgivning accepterar inte det. eller någon annan som vill får inte välja sin kärlek men tvingas in i ett äktenskap. Eller ämnen som försoning. Eller uppbrott. Eller meningen med livet. Eller självskadebeteende.



Liselotte


1 kommentar:

  1. Några år till, kommer föräldrarna att förstå hur fungerar livet :).

    SvaraRadera