fredag 24 mars 2017

Ordförklaringar idag och planering för nästa vecka

Idag var det väldigt få elever här, men de som var här fick förklara ett ord var. Orden var:


driva med någon
plikt
spärra in
prick
kurra
lägg av!


Hoppas att ni kommer ihåg orden nu!


På måndag kommer jag att "testa er" lite på några ord som finns mellan sid. 18-30 i boken. Jag vill göra det för att se att ni hänger med i boken och förstår vad ni läser. Jag kommer att fråga om orden, utifrån den betydelse de har i romanen. Ni ska alltså läsa och förstå fram till sid. 30 innan lektionen på måndag. Efter ni har jobbat med det här ordtestet på måndag, kommer vi att prata om vad som har hänt hittills och sedan läsa sid. 31-34 tillsammans. Då kommer vi att fokusera på att reflektera över innehållet och försöka utveckla det ni tänker genom att förklara och motivera. Kolla gärna på den här lilla filmen om "att utveckla sitt resonemang".


http://bloggar.ur.se/orkaplugga/2015/01/28/utveckla-ett-resonemang/


Tills på tisdag ska alla ha läst fram till sid. 38 och på första passet då kommer vi att dela gruppen i två halvor och jobba tillsammans med att skriva läslogg. Vi ska välja citat och skriva en reflektion om det genom att koppla tankar till boken, sig själv och omvärlden. Andra passet blir eget arbete.


På onsdagen kommer ni jobba i smågrupper och skriva läsloggar tillsammans och publicera dessa på bloggen.


Torsdagens lektion består av eget arbete.


På fredagen kommer vi lärare att välja ut citat från boken (fram till sid. 38) som ni ska diskutera i smågrupper. Detta är också en träning för att skriva läslogg.


Nu njuter vi av helgen! Ha det bäst!
/Sofia och Liselotte

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Är vi lediga under påsklovet, v 15?
    Trevlig helg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det är vanliga lektioner mån-tors! Bara stängt röda dagar!

      Radera